Coaching


'Ik liep door mijn huis en zag dat er veel meer kamers waren dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ik opende wat deuren en ging de kamers binnen. Soms was het erg donker en duurde het lang voor ik het lichtknopje had gevonden. Soms had ik hulp nodig van iemand anders bij het zoeken naar het licht. Langzaam deed ik kamer voor kamer de lampen aan'.  Els

 

Het lichaam van een mens kun je zien als een huis. Door gebeurtenissen en ervaringen bouwt ieder mens overlevingsstrategieën op. Deze strategieën bepalen mede hoe jouw huis eruit ziet.
Om op ontdekking te gaan in jouw eigen huis, is het belangrijk dat de bodem stevig is. In de begeleiding die ik bied beginnen we dan ook bij de bodem (het fundament) van het huis. We hebben een intakegesprek en stellen heldere doelen op.
In deze fase ga je eens goed om je heen kijken. Écht kijken, je gaat zien, voelen en ervaren hoe jouw huis er van buiten en van binnen uitziet. Van een afstandje ga je kijken, welke deuren stevig op slot zitten en welke misschien al op een kiertje staan. Het contact met jouw lichaam (jouw huis) wordt verdiept, je lichaamsbewustzijn neemt toe.
Als de bodem stevig genoeg is kunnen we verder op ontdekking. Met de basis die je nu in jezelf ervaart, de veilige omgeving en waar nodig mijn ondersteuning kun je in de donkere kamers ook het licht aandoen. Je ruimt alle rommel die je onderweg tegenkomt op. Deze rommel kan fysiek, mentaal of emotioneel zijn. Wanneer het is opgeruimd en het licht in steeds meer kamers schijnt, stroomt er levensenergie door jouw huis. Je komt erachter dat het in werkelijkheid veel groter is dan je had verwacht! Je bent je bewust dat alle kamers, alle verdiepingen een onderdeel zijn van jou.

Mogelijke doelen/ resultaten:

- Je ervaart meer energie
- Er is balans tussen denken en voelen
- Je ervaart zelfvertrouwen
- Je doet werk waar je écht blij van wordt
- Je geniet meer van het leven
- Je voelt je vitaal
- Je bent jezelf (in contact met anderen)

In de begeleiding maak ik gebruik van diverse methodes waardoor het lichaamsbewustzijn toeneemt. Zo komen inzicht en voelen samen, wat de sleutel is tot het openen van verschillende kamers, een daadwerkelijke verandering! Dieper contact met het lichaam betekent dieper contact met jezelf, met wie je werkelijk bent.

 Er zijn coaching trajecten voor volwassenen, tieners en kinderen. Tevens is er een Cito in beeld training voor kinderen uit groep 7 en 8.