Over Els

Afbeeldingsresultaat voor els zandstra

Al heel vroeg is mijn interesse gewekt in de psychologie van de mens. Als kind kon ik van een afstandje naar mensen kijken. Wat deden ze en waarom?  Ik was een gevoelig kind. Uit eigen ervaring weet ik dat je lasten kan ervaren wanneer je hoogsensitief bent. Vooral wanneer je nog niet weet wat deze eigenschap inhoudt en hoe je hiermee om kan gaan.


'Ik zag mezelf onder water. Al trappelend vocht ik voor mijn leven. Af en toe lukte het me om even boven te komen en een hap lucht te nemen. Op een gegeven moment hield ik het niet meer vol. mijn lichaam was op. Ik viel....en kwam terecht op de bodem van een diepe put. Het gekke was dat die bodem heel diep, donker en verdrietig aanvoelde, maar hij was wel stevig. Ik had voor het eerst in jaren weer grond onder mijn voeten. Ik keek eens goed om me heen en kwam heel wat tegen. Dit was het begin van de mooiste reis in mijn leven, de reis in mezelf'. Els


Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Utrecht heb ik een groot aantal gerichte opleidingen en trainingen gevolgd. (Zie achtergrond). Met mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening, coachingsachtergrond en andere studies die ik heb gevolgd ter verdieping kan ik op een professionele manier begeleiding bieden.

Mijn wens is mensen meer in contact brengen met wat ze van binnenuit willen, weten, voelen en kunnen. Hiervoor maak ik gebruik van verschillenden methoden met als doel het vertrouwen in de eigen koers te stimuleren. Mensen herkennen fysiek en gevoelsmatig wanneer hun koers authentiek is of niet. Hierbij kijk ik naar de respons van het lichaam. 

Ik woon samen met mijn partner Pieter en onze dochters in Ermelo. In mijn vrije tijd dans ik, ga ik mountainbiken of werk ik in de moestuin.


Els Zandstra, 40 jaar.