Referenties

Ik ben zo dankbaar voor de begeleiding die ik van Els heb ontvangen, dat ik het niet voldoende in woorden kan uitdrukken. Door haar begeleiding en aanwezigheid voelde ik me veilig genoeg om me over te geven aan mijn gevoelens, aan wat er werkelijk in mij speelde. Ik voelde me door haar gezien en heb het wezenlijke verschil gevoeld wat dat met mij doet en waar ik dan toe in staat ben! (Iris, 28 jaar)

Wat ben ik diep gegaan! Ik heb nieuwe inzichten gekregen, waardevolle technieken geleerd en heel veel ballast losgelaten. Dit kon allemaal door de veilige basis die Els me bood, maar me vooral in mezelf heeft leren te ervaren. J-H (45 jaar)

Bij Els komen is leuk! We praten en doen spelletjes, we gaan zelfs naar buiten. Ik weet nu wat ik in de klas kan doen wanneer ik me gespannen voel. Ik voel me steeds vaker oké! (Roos, 8 jaar)

Jarenlang ben ik bij verschillende hulpverleners geweest. Talloze boeken heb ik gelezen...niets hielp. Met een zware burn-out kwam ik bij Els. Zij heeft me stapje voor stapje geholpen het contact met mijn lichaam te herstellen. Samen zijn we 'op ontdekking gegaan in mijn huis.' Bij haar kreeg ik een gevoel bij bepaalde inzichten. Een heerlijk warm bad van erkenning, beleving en verwondering. Ik heb mezelf weer ontmoet en sta weer stevig met beide benen op de grond! (Henriëtte, 53jaar)

Alle verwachtingen te boven! Wat een verademing deze dynamische manier van begeleiden. Els is echt, puur. Ze geeft voorbeelden over eigen ervaringen en ondervindingen. Iedere sessie is weer anders. De ene keer lig je op de tafel, de andere keer sta je in het bos. Ook werkt Els met duidelijke oefeningen, tekeningen en voorbeelden. Ik weet waar mijn talenten liggen en durf eindelijk mijn eigen richting te bepalen. (Mark, 30 jaar)

Een lach en een traan, dat is wat bij me opkomt als ik aan de sessies bij Els denk. Samen hebben we heel wat opgeruimd, zoals Els dat noemt. De pijn in mijn rug die ik al jaren voelde is inmiddels verdwenen. Met veel liefde, op verrassende wijze weet Els de angel te vinden. Ontzettend gehuild, maar ook veel gelachen daar....een cadeau voor mezelf! (Ingrid, 37 jaar)

De kaart met 'ik voel me oké' heb ik altijd op mijn tafeltje liggen in de klas. Hij herinnert me aan de fijne tijd bij Els en ik bedenk dan snel weer wat handige gedachten. Of ik adem een minuutje in en uit. Mijn juf merkte een duidelijk verschil na het volgen van de training! (Dave, 10 jaar)

Ik had het erg moeilijk op de middelbare school. Ik werd niet gepest ofzo, maar voelde me toch buiten de groep staan. Ook vond ik presenteren voor de klas heel erg eng. Met Els heb ik geoefend, gepraat, maar vooral veel gevoeld,  waardoor ik me een stuk beter voelde. Inmiddels begrijp ik mezelf een stuk beter en ik heb de middelbare school goed kunnen afronden. (Marie-José, 20 jaar)