Leven met hooggevoeligheid


Voor wie

Voor (hoog)sensitieve personen die lasten ervaren in het dagelijks leven en een daadwerkelijke verandering hierin willen realiseren.


Inhoud

Inzicht krijgen in hoogsensitiviteit;
Wat zijn de effecten van deze eigenschap op jouw relaties, rollen en overtuigingen?
Accepteren dat deze eigenschappen een onderdeel van jou zijn;
Herkennen van interne en externe prikkels;
Minder last hebben van een diversiteit aan omgevingsinvloeden;
Van binnenuit leren begrenzen (binnenwereld-buitenwereld methode);
Beter leren luisteren naar je lichaam, zodat je meer in je kracht staat;
Jezelf durven te laten zien, meer aanwezig zijn;
De kwaliteiten van hoogsensitiviteit gaan inzetten in je leven.

Werkwijze

Eerst is er een kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek kunnen we kijken of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden. Wanneer ik niet de geschikte persoon ben, kan ik je verwijzen naar een collega. Na het kennismakingsgesprek volgt het intakegesprek en maken we een start met jouw persoonlijke doelen. Hiermee krijg je een dieper inzicht in je kernvraag en stel je een duidelijke ontwikkelrichting vast. Met deze doelen ga jij aan de slag en aansluitend reflecteren we op de vorderingen die jij maakt. 
De leergang is geen therapievorm. Je gaat dus niet in therapie. Daarom spreek ik niet over 'patiënten' of 'cliënten' maar ben je een student op zoek naar dat wat je vanuit je eigen beleving écht bent. 
Deze leergang geeft nieuwe, hoopvolle inzichten. In de praktijk betekent dat, dat je concrete, haalbare verbeteringen realiseert, ook als je dat al jaren niet lukt.


Mogelijkheden

De mogelijkheid van deze leergang is dat je een merkbare verandering realiseert. Dat je inzicht krijgt in de  dynamiek van hoogsensitiviteit om jezelf beter te begrijpen. Deze inzichten kun je gaan inzetten in je leven.